Viața e despre a râde… cel mai mult despre tine

După ce am cumpărat prima autorulotă am zis că trebuie neapărat să plecăm și să îi testăm toate funcționalitățile(nu am putea închiria o autorulotă dacă nu am cunoaște cap-coadă tot ce mișcă în ea). Trebuie să recunosc că multe din extra-opțiunile comandate îmi erau total necunoscute (Truma Duo-Control, Pachetul Scandinavia, Starter Pack, Panoul Fotovoltaic etc.) și mă simțeam ca atunci când mergi la o petrecere și nu cunoști pe nimeni. Parcă îmi era frică și să pornesc motorul, apa, aerul condiționat staționar… parcă stăteam pitit întrun colț și așteptam să vină Oricine să mă ghideze. Și nu a venit.

Așa că la un moment dat pe drum, mi-am dat seama că ar fi bine să alimentez atât cu combustibil dar mai ales cu apă, autorulota. M-am oprit într-o benzinărie, am alimentat cu motorină și am cerut acces la sursa de apă. Și aici a început totul: ca la petrecere când tu trebuie să spui următorul banc și tu nu vrei dar trebuie. Păi stai să verificăm apometrele să vedem cât am consumat, stai să vedem dacă e robinetul bun că unul e rupt, stai să vedem dacă ne lasă șefa, stai să sunăm la București(deși eram în Cluj) să vedem dacă e fix ceasul… Cu siguranță știți atitudinea. Deja credeam că am zis un banc sec: cerusem doar apă și se suna la București!?!

Apropos, anul trecut în una dintre călătoriile nostre cu autorulota, am ajuns și în Moldova Nouă și spre surprinderea mea, angajații unei benzinării, după ce am alimentat m-au asistat cu orice aveam nevoie la autorulota: apă, golirea fosei, verificare presiune roți etc… Încet, încet ne facem noi bine!

Revenind la primul drum cu autorulota: în final mi-au zis, e sec bancul dar data viitoare pregătește ceva mai bun. Îmi scot furtunul pus în autorulotă (apropos, îmi luasem cu mine jumate din sculele de acasă) îl întind, deschid cu greu capacul rezervorului de apă și… dau drumul robinetului confirmat tocmai de la București. Da, am zis un banc sec: toată apa care intra în bazin îmi ieșea imediat pe o gură de evacuare. Da. O căruță de bani, stres, robinet confirmat de București, un banc sec și apa curge pietrele rămân… vorba anticului. Și bineînțeles, atitudinea angajaților din benzinărie care toți în cor îmi ziceau: noi ți-am zis că bancul e sec!

După un telefon de 2 minute cu dealer-ul meu (era cam 9PM, și da, a răspuns la telefon, și da mi-a explicat tot ce aveam nevoie, și da e neamț și nu toți sunt rigizi, mulțumesc Matei!) am reușit să umplu rezervorul de apă și să plec spre destinația de campare.

Ascultându-mi din nou bancul, realizez cât de sec este dar cel mai mult îmi place că pot să râd de mine. Oare nu fix despre asta e vorba în viață?

Tu când ai râs ultima dată de tine?

Peregrinul

2 gânduri despre „Viața e despre a râde… cel mai mult despre tine

Comentariile sunt închise